Κατακλίσεις

Κατακλίσεις

Περιποίηση κατακλίσεων – έλκων

Αλλαγή επιθεμάτων σύμφωνα με την εντολή του θεράποντα ιατρού.

Η χρήση επιθεμάτων άλλης εταιρείας επιβαρύνει με κόστος αλλαγών, ενώ σε αντίθεση περίπτωση χρησιμοποίησης δικών μας επιθεμάτων, οι αλλαγές γίνονται δωρεάν.

Αναλαμβάνουμε την εκτίμηση του τραύματος ,την παροχή υλικών και την επίδειξη χρήσης τους στο χώρο σας για τη γρήγορη επούλωση του.

Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει τη δαπάνη  για επιθέματα τραυμάτων έως και 100% ανάλογα με την πάθηση του ασθενούς (αφορά όλα τα ταμεία) και τα υλικά  παρέχονται δωρεάν μέσω της ασφάλισής του.

Τα προϊόντα που προμηθεύουμε τους πελάτες μας έχουν  τα απαραίτητα πιστοποιητικά και είναι ανώτερης ποιότητας,πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας υπάρχουν

 

Αντιμετώπιση κατακλίσεων και άλλων ελκών

  1) Ξεπλένουμε με άφθονο φυσιολογικό ορό.Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε ιωδιούχα παράγωγα (πχ. betadine), τα οποία αποδεδειγμένα, προκαλούν νεκρώματα επιβραδύνοντας έτσι την επούλωση της πληγής. Επίσης δεν χρησιμοποιούμε ποτέ τοπικά αντιβιοτικά (πχ. σκόνες η αλοιφές αντιβιοτικών), τα οποία δημιουργούν ανθεκτικότητα σε μικροοργανισμούς.

  2) Στεγνώνουμε καλά την περιοχή του υγειούς γύρω από την πληγή δέρματος, αφήνοντας την ίδια την πληγή υγρή.

  3) Εδώ έρχεται πλέον η ώρα της εφαρμογής των κατάλληλων επιθεμάτων. Τα επιθέματα κατακλίσεων είναι σχεδιασμένα ώστε η χρήση τους να είναι απλή και αποτελεσματική.H λειτουργική απομάκρυνση των νεκρωμάτων (της εσχάρας) επιτυγχάνεται αποτελεσμάτικά με την χρήση ειδικών υγρών επιθεμάτων (υδρογέλες).

​Η χρήση γαντιών είναι απαραίτητη σε όλα τα παραπάνω βήματα.Αν η κατάκλιση είναι μολυσμένη, τότε οι αλλαγές των επιλεγμένων επιθεμάτων πρέπει να γίνονται σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα (κυρίως για την δυσοσμία) και ο ασθενής να υποστηρίζεται με συστηματική αντιβίωση.Οι υδρογέλες μπορούν να μείνουν στο τραύμα αρκετές μέρες ώστε να προωθηθεί η αυτόλυση των νεκρωμάτων.

Αν ο ασθενής είναι ασφαλισμένος τότε μπορεί να προμηθευτεί τα επιθέματα δωρεάν μέσω του ΕΟΠΥΥ (αφορά όλα τα ταμεία).

Όλα τα επιθέματα επιτυγχάνουν την θεραπευτική τους δράση βασιζόμενα στην υγρή επούλωση των τραυμάτων, η οποία μέθοδος προάγει την πιο σωστή και γρήγορη επούλωση των πληγών.

Share :